Mar 30, 2013

Mandlipiim

Heihei! Ma ei ole piinlikult kaua siia kirjutanud! Väga inetu minust igatahes. Hästi tobe on vabandada end välja, sest mul pole aega jne. Aega leiab alati, kui tahta! :) Niisiis pigem vabandan end välja motivatsiooni puuduse pärast. Aeg lendab mul viimasel ajal käest. Tänu uutele hobidele ja eesmärkidele. Tunnen, et olen hakanud liikuma hoopis teise suunda oma elus ja tunnen end õnnelikumana. Ning olen ise ka positiivsema ellusuhtumisega! :) Aga see on juba pikem jutt :)

Olen hakanud elama rohkem tervislikult. Üritan teha trenni vähemalt 5 päeva nädalas ja jälgin, mida söön. Tunnen end palju paremini ja tervemana. Muidugi käin harva-harva ka mäcis, aga siis piirdun ka ühe burksiga. Ning sünnipäevalauas võtan ikka tüki kringlit või torti. Aga see on suur muutus varasemaga, kus mul oli täiesti ükskõik, mida sõin. Põhiline, et asi oleks maitsev. Aga tervislik on veel maitsvam! Juba see teadmine, et kehale on see parem muudab tervisliku toidu maitsvamaks. Ning põhiline: Tervislik toit ei tähenda, et sa närid ainult kapsast! See tähendab, et sa sööd mitmekülgselt, tervislikke rasvu, täistera jne. Aga see jutt muutub juba liiga pikaks! :D Ma arvan, et pole paha mõte ka siia vahete-vahel postitada selline tervislik jutuke :)


Tegelikult tahan rääkida oma uuest avastusest - mandlipiim. Ma armastan mandleid ja see piim maitseb nii hästi ning pehmemalt. Mandlipiim on tervislik vaheldus lehmapiimale ja sisaldab rohkem vitamiine ja mineraale, kui näiteks sojapiim. Mandlipiim on ideaalne ka neile, kellel on laktoositalumatus, sest see ei sisalda laktoosi. Soja- ja riisipiimale lisatakse juurde vitamiine, et see oleks tervislik. Mandlipiimale pole vaja midagi juurde lisada, sest mandlid juba on väga vitamiini rikkad ja toitvad. Seda kusjuures saab teha ka kodus! Ma ei ole ise proovinud, sest see tundub jube jamamine,  kui aus olla :D 
Ainuke jama selle juures ongi see, et see on küllaltki kallis. Mina ostsin enda oma prismast ja 750ml on 3,39 euri, mahetoodang. 
Aga kui on tahtmist proovida siis saab alati ka kahe peale osta vms :) Aga kui sa armastad mandleid siis sa armastad ka seda piima! See on tõesti mõõõnnuuus!
Väike nipp: Mina panen tassi ka kaneeli, sest kaneeli lõhn ja maitse on lihtsalt oivaline. Ning kaneel kiirendab ka ainevahetust! ;)


Natuke motivatsiooni ka:

5 comments:

Anonymous said...

Täitsa tore oleks rohkem lugeda sellistest teemadest, kus räägid tervislikust toidust ja sportimisest. :) Ja mandlipiim tundub nii hea, hind teeb ainult nukraks..:D

EstonianBeauty said...

:) Kindlasti teen selliseid postitusi veel
Hind teeb tõesti nukraks :(

Unknown said...

ma ostsin ka endale Prismast riisi- ja kaerapiima. sojapiima poole ei tahtnud käsi eriti sirutuda. avanud olen hetkel kaerapiima ja see on maitsev, sobib kohvi peale ja lapsele pudru keetmiseks :) usutavasti saab sellega ka pannkoogitainast teha, seega täitsa soovitan proovida :)

EstonianBeauty said...

Kaerapiim on ka meeletult hea jah :) Ja pole nii rammus, kui mandli oma

ElisK said...

Täpselt see postitus mida vajasin, pikemat aega olen mõelnud kas osta või mitte ja kus kohas seda leidub..postitusest oli abi ja ruttan nüüd poodi ! :)