Jun 26, 2011

Kuidas valida sirgendajat?

Kuidas valida head sirgendajat? Annan mõned näpunäited, mis võibolla teevad valiku lihtsamaks.


1. Üks asi mida vaadata sirgendaja juures on see, et juhe sirgendaja juures oleks pöörlev. Tavaliselt on see pöörlev lisa juurde pandud, kuid alati seda ei ole. Kui juhe ei pöörle siis võib juhe kergelt katki minna ning kui ta sealt otsast katki läeb siis seda on keerline parandada. Eriti kehtib see punkt siis, kui sirgendajaga lokke teha sest siis sa pöörad sirgendajat pidevalt.


2. Sirgendajatel peaks olema ka temperatuuri reguleerija. Kas siis displeiga, kus näitab ära temperatuuri või lihtsalt nupp, kus saab regleerida temperatuuri kõrgust. Sest enamus sirgendajad võivad minna üle 200kraadi ning kui seda reguleerida ei saa siis sa sirgendad koguaeg maksimum kuumusega.

Sirgendada ei tohiks üle 200kraadi, sest see on juuste sulamistemperatuur. Mida madalam temperatuur seda parem.


3. Tuleks arvestada ka enda juuksetüübiga. Kui juuksed on väga lokkis või paksud siis sobib paremini laiema plaadiga sirgendaja. Kuid kui juuksed on õhukesed siis oleks parem peenem plaat, sest laiem plaat võib õhuksed juuksed ära kõrvetada.


4. Sirgendamisplaadi materjal peaks olema keraamiline ( kõige levinum), titaaniumist või keraamiline tourmaline. Sellest viimasest ma polnud kuulnudki, kui hiljuti sain kingiks sirgendaja mille plaat oli just sellest materjalist. Keraamiline tourmaline pidi olema õrnem juustele. Tavaline keraamiline pind pidi rohkem juuksepinda kahjustama.


5. Üks asi, mis võiks olla aga ei ole nii oluline võibolla. Kuna ma ole tõeline tuulepea siis minul peaks olema ka sirgendajal automaatne väljalülitus. Ehk siis see lülitab end mingi aja pärast ise välja.


Paljud neist nõuannetest kehtivad ka lokitangidele.


Kui ka Teil on nõuandeid sirgendaja valimiseks siis kirjutage need kommentaaridesse :)



EstonianBeauty .

6 comments:

Anonymous said...

http://www.mylook.ee/babyliss-mini-juuksesirgendaja-valge.html
Kas tasuks selline sirgendaja osta, kui ei soovi kõiki juukseid sirgendada, ainult tukka? Või millist sirgendajat teie soovitaksite :)

EstonianBeauty said...

Kui Sa tahad ainult tukka sirgendada siis väike sirgendaja on selleks ideaalne. Aga sellel sirgendajal ei ole temp reguleerijat, mis tähendab et sirgendad koguaeg max kuumusega. Ning sellel sirgendajal ei ole ka juhet, mis otsast pöörleb st et see juhe võib otsast katki minna.
Aga sa pead muidugi ise mõtlema, kui tihti sa sirgendaksid :)

Anonymous said...

milline on sinu arust kõige parem sirgendaja? mul on pikad lainelised juuksed ja sirgendaksin ülepea. millist sirgendajat soovitad? hind max 50eurot, aga mida odavam seda parem. suur aitäh sulle.

EstonianBeauty said...

50euroga võid sa saada juba päris hea sirgendaja ja võibolla isegi odavamalt. Sa peaksid ostma sirgendaja, mis ei ole väga väikeste plaatidega -pigem võiks plaadid olla keskmise suurusega.
Mul ei ole Sulle täpset näidet tuua, kuid kui poodi lähed ja pead meeles ka need punktid millest ma kirjutasin siis leiad kindlasti enda hinnaklassist midagi ;)

Anonymous said...

Tere! Mis sa sellest sirgendajast arvad? http://www.euronics.ee/tootekaart/39780/Ilu%2c_tervis_ja_sport/Juuksehooldus/HC6859

EstonianBeauty said...

Tundub täitsa asjalik ;)