Oct 15, 2010

Hambahooldus

Räägin oma lemmikutest hambahooldus vahenditest. Millegi pärast on mul jäänud mulje, et eestlased ei pööra hammastele palju tähelepanu. Kuidas Teie oma hammaste eest hoolt kannate?
Õhtuti koos tavalise hambapesuga kasutan ma hambaniiti, suuvett ja keelekaabitsat. Hommikuti koos tavalise hambapesuga kasutan ma ainult suuvett.
Kindlasti peaks vahetevahel tegema hambaarsti juures soodapesu, mis eemaldab hambakattu ja pigmentlaike. See ei kahjusta hambapinda.

Mu lemmik hambahari on Jordani clean between hambahari. Selle hambaharja harjased on hästi peenikesed ja pehmed. Jube mõnus hambahari. Puhastab hambaid paremini ja ei ärrita igemeid. Kui ma esimest korda selle hambaharjaga pesin siis olin väga vaimustatud. Selline tunne oli, et hambad pole puhtamad olnudki :P Paremat hambaharja ma igatahes proovinud ei ole. Võrreldes teistega see ei ole ka kallim ning see jääb kuskil 35kr ringi.

Üks lemmikuid hambapastasid on glisteri hambapasta. Seda tava poodides ei müüdagi, seda müüakse amway organisatsiooni kaudu(millega ma ise ei tegele ja ei propageeri seda)Kuid nende hambapasta on küll üks parimaid mida proovinud olen. Kui kellegil on võimalus tellida kellegi kaudu seda siis soovitaks kindlasti ära proovida.

Samuti olen kasutanud ka glisteri suuvett. Kuid see on samasugune nagu iga teinegi. Seda müüakse kontsentraadina ja seda tuleb veel eraldi lahjendada.Praegu kasutan ma Colgate Plax Whitening suuvett. See jätab hambad natuke imelikuks. Kuid nagu iga valgendav suuvesi sisaldab see soodat. Arvatavasti sellepärast jäävadki hambad teistsuguseks.
Samuti meeldib mulle peale söömist nätsu närida, et hingeõhk värskem püsiks. Kuid nätsu ei tohiks närida üle 10-15 minuti, sest siis ei puhasta näts hambaid vaid vastupidi bakterid hakkavad vohama.
Nätsu tähtis ja võib-olla kõige tähtsamgi omadus on see, et närimisel jätkub süljeeritus, sülg puhverdab happelist keskkonda ja süljega tulevad mineraalid, mis aitavad hambapinda uuesti mineraliseerida.


Tänan neid, kes lugesid ja oma arvamuse ka kommentaaridesse jätavad :) EstonianBeauty

8 comments:

K said...

appi, su postituse lópus oli mul täielik deja vu tunne:D Aga see glisteri hambapasta on tóesti väga väga hea, kasutan ise ka + valgendavat polishit ja seda sama suuvettt:) Hea blogi!

EstonianBeauty said...

On küll head tooted.
Tänan :)

Anonymous said...

Vot see oli kõvasti paremini kirjutatud, kui eelmine postitus ja väga hea ja kasulik teema valik!

EstonianBeauty said...

Tänan kriitika eest ;)

K said...

See hambahari on ka minu lemmik, täiega mõnus postitus.

EstonianBeauty said...

Tänan :)

LiisK said...

Mul sama lemmikhambahari, ostan alati paar tükki ka varuks, sest soft-hambaharju pole sageli saada (mu hambaarst väidab, et peale nende ei tohigi üldse midagi karmimat ja hambavaapa kahjustavamat kasutada).

EstonianBeauty said...

Sama siin, alati ikka paar hambaharja varuks. Mu hambaarst on õelnud mulle sama ;)